13.02.2010 12:11

BIO Javorový sirup - grade C

Stiahnuť ako pdf BIO Javorový sirup - grade C.pdf (53,5 kB)

krajina pôvodu: Kanada
množstvo: 250ml

BIO javorový sirup grade C- pravý kanadský javorový sirup, prírodné sladidlo, vyrobené vyparovaním z javorovej šťavy (miazgy javora) špecifickej
lahodnej chuti.
 
Je to jeden z najkvalitnejších javorových sirupov - stupňa C, ktorý je spolu s medom a melasou výborným pomocníkom pri nahradzovaní rafinovaného bieleho cukru. Konzistenciou i farbou pripomína redší med. Chuťou môže pripomínať kávu alebo karamel.

Javorový sirup BIO je produkovaný z javorovej šťavy z ekologického poľnohospodárstva,  čím je zaručená jeho výživná hodnota a čistota.

Účinky:

Prírodný javorový sirup obsahuje cukor, ktorý ako jediný nejde priamo do krvi, ale je vstrebaný črevnými stenami, takže telo má možnosť odobrať si v každom momente len toľko, koľko skutočne potrebuje. Tým nedochádza k nárazom na činnosť slinivky brušnej, ktorá sa inak, kvôli stálej potrebe vyrovnávať hladinu prebytočného cukru BIO javorovy sirup v krvi dávkami inzlulínu, nakoniec unaví a vyčerpá, čím vznikne jeden z dvoch druhov cukrovky.
 
Sú ľudia, ktorí tvrdia, že im javorový cukor pomohol upraviť cukrovku a znížil spotrebu injekcií inzulínu.

Tmavo hnedý prírodný javorový sirup ďalej obsahuje značné množstvo zo zeme vyťažených
minerálov, akoby "predtrávených" a prefiltrovaných v kapilárach koreňového systému stromu. Všetky tieto minerály (niektoré len v stopovej forme, ale to, čo s nimi telo ďalej robí už je skutočná alchýmia) sú nevyhnutné pre Krebsov cyklus a nakoľko sú predupravené môže ich telo ihneď plne využiť pri tvorbe enzýmov - a všetko začne lepšie fungovať.
      
Použitie:

Javorový sirup BIO je výborný najmä ako zdravé sladidlo pre deti i dospelých, môže sa použiť ako súčasť obilných raňajok, jogurtov, dezertov, je vhodný na lievance palacinky a kukuričné lupienky, ryžový nákyp, cereálie, na dosladenie ranného mlieka alebo čaju, i ako náhrada cukru pri pečení.

Je to jedno z najchutnejších prírodných sladidiel.
Vďaka svojej redšej konzistencie ako med sa ľahko použije ako sladká poleva alebo na osladenie nápoja.

Spracovanie:

Javorový sirup sa získava zahustením miazgy vytekajúcej pri poranení kmeňa špeciálne odrody javoru. Na jar zberači vyhĺbia  do kmeňa únosný počet otvorov, ktorými šťava vyteká do zberných nádob. Niektoré spoločnosti používajú na ošetrenie narezaných otvorov formaldehyd, čím sa zvyšuje výnos. Pokiaľ je sirup dodávaný v „bio“ kvalite, nie je použitý formaldehyd a stromy rastú v neznečistenej pôde a nie sú chemicky ošetrované. 
   
Vysoká cena javorového sirupu je daná skutočnosťou, že 1liter výrobku sa získa odparením asi 40 litrov šťavy. Čím tmavší sirup a výraznejšia vôňa karamelu, tým vyššia kvalita - označuje sa písmenami A – D (D = najvyššia kvalita). Medzi Kanaďanmi je z hľadiska senzorických vlastností najobľúbenejší stupeň C - hodí sa k poliatiu pokrmov.

Zloženie:

Vyrába sa vyparovaním - zhustením surovej javorovej miazgy. Do pravého javorového sirupu sa nepridáva cukor ani kukuričný sirup.

Obsahuje:  sacharózu (96%), vitamíny rady B, vápnik, železo a stopové množstvá ďalších minerálnych látok
  
Pôvod:  Kanada (originálny kanadský názov: “Maple Syrup",  originálny indiánsky názov: “Sinsibuckwud” alebo  “Sheesheegummavvis” alebo “Aninaatig ahfiwaagamizigan” ). Kanada - krajina javorového listu - je hlavným dodávateľom javorového sirupu. Až 70 % svetovej produkcie pochádza z kanadskej provincie Quebec.

                              BIO javorovy sirup grade C

—————

Späť


Kontakt

Ľubko5000